Lomi Lomi massage

Hier leg ik uit wat een Lomi Lomi massage precies inhoudt en wat je van mij kan verwachten.

Een sjamanistische, helende massage

Deze vorm van massage komt oorspronkelijk uit Hawaï en was/is daar onderdeel van de inheemse sjamanistische helende tradities. Het is dus meer dan een ‘gewone’ massage, zoals je die wellicht wel eens in een sauna of massagesalon ontvangen hebt. Dit merk je alleen al door de duur ervan (de gehele sessie duurt ongeveer twee uur) en het is omgeven met kleine rituelen en gebed om ook het contact te maken met het universum/de kosmos. Hier hoef je als cliënt overigens niet zo heel veel mee en we sluiten aan bij wat jij prettig vindt. Maar het geeft wel aan wat het oorspronkelijke doel is van deze massage: namelijk heling.

Hoe verloopt een massage?

Een Lomi Lomi massage start ik altijd met een gezamenlijk kopje thee om even af te stemmen en te verbinden. Ik wil graag weten: hoe zit je erbij? Met welk doel of intentie wil je de massage ontvangen? En: wat verwacht je van mij?

Ik werk met de vijf elementen, edelstenen en muziek om een prettige, ontspannen sfeer te creëren, die bijdraagt aan een totale beleving. De temperatuur in de kamer is lekker warm (zo’n 26 graden). Tijdens de massage lig je onder een sarong. Omdat lange, vloeiende bewegingen heel belangrijk zijn bij Lomi Lomi, begin ik met het aanbrengen van een ruime hoeveelheid (kokos)olie op je lichaam.

De massagetechnieken die ik gebruik reflecteren de bewegingen en ritmes van de natuur en dan met name de krachtige maar tegelijk ook milde oceaangolven of verfrissende watervallen. Ik kan tijdens het geven van de massage mijn hele lichaam inzetten en gebruik mijn onderarmen en handen in langzame sierlijke en ritmische bewegingen. Ik kom vaak in een soort flow en dans soms letterlijk op en rond je lichaam. Doordat je als ontvanger het ritme en de volgorde van de massage na een tijdje niet meer kan volgen, kom je meestal als vanzelf dieper in je lichaam en komt je hoofd een beetje tot rust.

Na ongeveer 1,5 uur ga ik de massage langzaam afsluiten en kan je weer een beetje ‘landen’. Je mag delen hoe je de massage ervaren hebt en welke inzichten je wellicht hebt opgedaan, maar dat hoeft natuurlijk niet. En dan is het tijd om je weer aan te kleden, naar huis te gaan en lekker na te genieten van deze heerlijke, bijzondere ervaring!

Het kan goed zijn dat er in de dagen erna nog van alles gebeurt: je kan nog (meer) inzichten krijgen, voelen dat je ‘anders’ in je lichaam zit, bepaalde pijnen, belemmeringen of blokkades kunnen ineens verdwenen of verminderd zijn… Mensen die Lomi Lomi massages ondergaan getuigen achteraf vaak dat ze zich als herboren voelen. De massage geeft nieuwe levenskracht en heeft een stimulerend effect op de spieren, bloedcirculatie, organen, het zenuwstelsel en de zintuigen.

Een Lomi Lomi ontvangen is dus doorgaans puur genieten en een van de meest zalige massages die je kan ontvangen. Je gehele lichaam wordt liefdevol aangeraakt en dat alleen al is voor veel mensen (zeker in deze tijd!) een heerlijke ervaring.

Overige mogelijkheden

Binnen de Lomi Lomi ben ik inmiddels ook opgeleid in 4-handen massagesbonewashing, zwangerschapsmassages en gewrichtsmobilisaties.

Ook kan ik - indien je dat wenst - tijdens de massage klankschalen en mijn drum gebruiken.

4-handen Lomi Lomi

Samen met een (vrouwelijke) collega bied ik ook een 4-handen Lomi Lomi aan. Dubbel genieten! Neem contact op voor de mogelijkheden.

singing bowl, singing bowls, singing bowl massage-235269.jpg